ظهر امروز ۴ شهریور (۲۶ آگوست) ساعت ۱۱:۰۷ به وقت تهران هم‌زمان که در پایگاه فضایی کندی واقع در کیپ کاناورال فلوریدا ساعت ۰۳:۲۷ بامداد را نشان می‌داد، فضاپیمای سرنشین‌دار کرو دراگون اسپیس‌ایکس نسخه‌ی «ایندورنس» (Endurance) از سکوی ۳۹A پرتاب شد.

مأموریت «کرو ۷» (Crew 7) ویژگی‌های مهمی دارد که آن را به مأموریتی شاخص تبدیل می‌کند. در این پرتاب از یک موشک کاملا جدید و تازه نفس «فالکون ۹» (Falcon 9) اسپیس‌ایکس استفاده شد. موشک‌های اسپیس‌ایکس با قابلیتشان برای استفاده‌ی مجدد شناخته می‌شوند و پس از چندین بار استفاده، به ویژه برای مأموریت‌های سرنشین‌دار، اسپیس‌ایکس از موشک‌های جدید استفاده می‌کند. پیش از این پرتاب هم اسپیس‌ایکس نشت بسیار اندک تتروکسید نیتروژن را شناسایی کرد اما خیلی زود مهندسان مشکل را برطرف و موشک را آماده‌ی پرتاب کردند.

این مأموریت شامل یک تیم واقعا بین‌المللی است. پیش از این مأموریت‌ها معمولا شامل دو فضانورد ناسا و دو فضانورد دیگر از دیگر آژانس‌های فضایی مانند کانادا، ژاپن، روسیه و … بود. اما در این پرتاب «یاسمین مقبلی» (Jasmin Moghbeli) که یک ایرانی-آمریکایی است، از طرف ناسا و به عنوان فرمانده مأموریت حضور دارد.

گروه او همچنین شامل «آندریاس موگنسن» (Andreas Mogensen) فضانورد دانمارکی آژانس فضایی اروپا (ESA) به عنوان خلبان، «ساتوشی فوروکاوا» (Satoshi Furukawa) از «آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن» (JAXA) به عنوان متخصص مأموریت و «کنستانتین بوریسف» (Konstantin Borisov) فضانورد آژانس فضایی روسیه» (Roscosmos) به عنوان متخصص مأموریت می‌شود.

فضانوردان مأموریت کرو 7 ناسا به ایستگاه فضایی بین المللی

فضانوردان مأموریت کرو ۷ ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی

سفر این چهار فضانورد تا «ایستگاه فضایی بین‌المللی» نزدیک به ۳۰ ساعت طول خواهد کشید. زمانی که روز یکشنبه ۵ شهریور (۲۷ اوت) ساعت ۰۸:۵۰ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۶:۲۰ به وقت تهران) به آزمایشگاه مداری زمین برسند، یک دوره‌ی شش ماهه‌ی تحقیقات علمی و تعمیرونگهداری ایستگاه را آغاز خواهند کرد که در حقیقت بخشی از دوره‌های «اعزام ۶۹» و «اعزام ۷۰» (Expedition 70) محسوب می‌شود.

حدود ۵ روز پس از رسیدن خدمه‌ی مأموریت کرو ۷، فضانوردان مأموریت کرو ۶ راهی زمین خواهند شد. اما در طول این مدت، به گفته‌ی «کن باروکس» (Ken Bowersox) رئیس اداره ماموریت عملیات فضایی ناسا «ایستگاه فضایی در حالی که به بیست و سومین سال حضور مستمر انسانی نزدیک می‌شود، مثل همیشه شلوغ است.»

یاسمین مقبلی در ماه‌های گذشته از سوی ناسا برای فرماندهی مأموریت کرو-۷ انتخاب شده بود. او در آلمان و از پدر و مادری ایرانی متولد شده و تحصیلات خود را در رشته‌ی هوافضا تا مقطع دکترا ادامه داده است. با این سفر، او پس از «انوشه انصاری» (Anousheh Ansari) دومین ایرانی-آمریکایی لقب گرفت که به فضا رفته است.

مقبلی در سال‌های گذشته هم به عنوان یکی از اعضای «تیم آرتمیس» (Artemis Team) انتخاب شد. این تیم شامل فضانوردانی می‌شود که در دهه‌ی آینده با مأموریت‌های مختلف برنامه‌ی آرتمیس به ماه خواهند رفت.